Friday, February 22, 2013

"Puhas" hooldus / "Pure" skincare

Mul oli eile teetassi kõrval väga huvitav vestlus oma naabrinaise Karmeniga. Rääkisime  nahahooldusest ja ta mainis, et tema jaoks on oluline, et kõige esimene kiht, mille ta oma nahale kannab, oleks võimalikult puhas ja looduslik.
Ma pole kunagi huvi tundnud erinevate öko-sertifikaatide ja muu taolise vastu ning mökerdanud oma nahale kõiksugu erinevaid tooteid olenemata nende päritolust ning sellest, millest need päriselt koosnevad.
Seevastu oma lapsele olen siiski alati püüdnud soetada võimalikult puhtaid hooldusvahendeid ja talle kreeme/šampoone jne valides, loen silte küll hoolikalt.
Samas, miks ainult lapse puhul, eks?
Seega, eilsest jutuajamisest ajendatuna hakkasin täna uurima erinevaid veebilehti, mis räägivad puhtast/orgaanilisest kosmeetikast ja kehahooldusest.
Mul on hetkel kaks lahendamist vajavat probleemi - laienenud poorid näonahal ning ülikuiv nahk kehal.
Püüan homme, muude tegevuste vahele, mahutada tunnikese, et uurida, kuidas ja millega neid muresid lahendada. Olgu kohe öeldud, et ise ma kohe kindlasti mingeid mökse kokku segama ei hakka :D Pigem otsin ikkagi tooteid, mis on minu eest valmis segatud ja potsikusse pakendatud.
Loodan, et abiks on ka raamat "1001 looduslikku vahendit", mis mul juba aastaid raamaturiiulis tolmab.
Kel on häid soovitusi ja kogemusi, palun neid lahkelt minuga kommentaarides jagada :)


I had a very interesting conversation with my neighbour Karmen yesterday. She said that the very first layer of what she puts on her skin must always be pure and organic.
I have never paid any attention to all these eco-certificates but our conversation last night got me thinking.
I have two issues at the moment - wide pores on T-zone of my face and extremely dry skin on my body.
So, I decided to do some research on how to combat these problems using pure/organic skincare.
If you have any suggestions, please feel free to help me out :)

2 comments:

  1. Mina pöördusin puhtama eluviisi juurde samuti tänu lapse sünnile. Kuna tema tõttu olin sunnitud loobuma väga paljudest toiduainetest ja ka kodukeemiast. Ja kosmeetika on samuti nüüd enamjaolt siiski orgaaniline, vaid silma, huulevärvid võivad tavalised olla :) Aga soovitaksin sul uurida erinevate puhaste õlide kasutamist. Kui paljudel inimestel on õli panemine näole-kehale vastuvõetamatu, siis minule on jällegi vastupidi - kreemi ei taha väga näole-kehale panna :) õiged õlid imenduvad ca 3 korda kiiremini ja ei jäta nahka rasvaseks :)

    Aga puhastest toodetest tasub uurida Eestis olemasolevaid ja kättesaadavaid - www.looduskosmeetika.ee on näiteks minu lemmik, seal suur valik ja lai hinnaskaala. Väga kallitest väga odavateni. Ja muidugi Tallinna Kaubamaja ökonurgake (Elisabeth Ardeni toodete vastas).

    Igatahes mõnusat avastamist ja loodan, et leiad omale mõne uue lemmiku ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Käisingi täna Kaubamajas ja Loosuspere poes aga millegagi koju eriti ei tulnudki. Uurin netist ja siis teen ka suuremad ostud ehk :)

      Delete