Saturday, December 22, 2012

Avon Ideal Flawless Matte Mousse Foundation / NB! Updated!

So I had a little elf with a small gift coming to me lately and I got Avon Ideal Flawless Matte Foundation in Nude. I have never tried anything else but liquid foundations so I was very excited. So I tried it today and started to apply it with my Sigma F60 Foundation brush. Very soon I quit and applied my foundation with fingers which wasn't super easy to blend all over the face still. I would say this foundation has light/medium coverage and I didn't notice much of a mattifying effect. So, after this first time I am a bit confused about this foundation. But since I really have no experience with mousse or cream foundation I will try this one out for couple more times before I decide to keep or toss it :)
Updated review after using it for 3 months:
So, I didn't give up on using Avon mousse foundation and can say that my opinion changed to a more positive one :)
I apply it with my Sigma foundation brush by covering both sides of the brush with foundation and using quick short strokes to blend it all over my face.
It has medium coverage, accentuates my pores a bit and stays matte for about half a day.
This foundation is suitable for combination and oily skin and I wouldn't recommend using powder on top of it to avoid cakey effect. It can also be used only on T-zone.
I couldn't achieve flawless airbrushed effect with this foundation but I like that it stays put and matte for a long time. It covers minor blemishes but for bigger flaws you need to use extra coverage.
All in all - I like using this foundation on weekends to even out my skintone and having not to worry about powdering or blotting my face. I will definitely continue using it until summertime :)



Mul käis kodus päkapikk :) ja tõi kingituseks Avon'i Ideal Flawless Matte Foundation jumestuskreemi toonis Nude. Tegemist siis väikese kreemipurgiga, mille sees üsna tihke koostisega 18 grammi jumestuskreemi. Kuna ma ise kasutan vaid vedelaid jumestuskreeme, mis tulevad pudelikeses või tuubis, olin eriti õhinal proovima ka sellises "formaadis" jumestuskreemi.
Täna siis proovisin kõigepealt kanda kreemi näole Sigma F60 Foundation sünteetilise pintsliga kuid üsna kohe loobusin. Suurem osa kreemist jääb pintslisse ja näole ei jõua sellest just eriti palju. Seega kasutasin edaspidi kreemi näole kandmiseks sõrmi. Ütleme nii, et aega võttis aga asja sai :) Tegemist kreemiga, mis on kerge või keskmise katvusega ja minu arvates ei ole "vahu" moodi, kuigi nimi seda justkui ütleb. Ka ei täheldanud ma erilist matistavat omadust. Kreemi oli minu arvates ka üsna raske ühtlaselt hajutada. Seega, peale esmakordset kasutamist on mul väga segased tunded selle jumestuskreemiga. Kuna ma aga pole peale vedelate jumestuskreemide kunagi midagi muud kasutanud, proovin veel mõned korrad, et suuta toodet adekvaatselt hinnata. Seni aga ei oska ma seisukohta võtta, kas meeldib või mitte :)
Kaasajastatud info peale 3-kuulist kasutamist:
Olen nüüd vahelduva eduga proovinud kolme kuu jooksul Avoni vaht-jumestuskreemi kasutada ja minu arvamus sellest on veidi muutunud - paremuse poole :)
Peale kannan jumestuskreemi siiski oma Sigma pintsliga, katan kreemiga mõlemad pintslipooled ja kiirete liigutustega hajutan nahale. Tegutseda tuleb kiirelt ja peab olema hoolikas, et kreem võrdselt näole kanduks. Katab keskmiselt ja rõhutab veidi mu laienenud poore. Kindlasti ei sobi see jumestuskreem kuivale nahale. Minul on kombineeritud näonahk, millele see kreem sobib ning julgen soovitada ka rasuse nahaga piigadele. Ka võib seda peale kanda ka vaid T-tsoonile kui tundub, et muu näopiirkond selle kreemi jaoks veidi kuiv on.
Matistav efekt on täiesti olemas, mis püsib umbes pool päeva. Sellele jumestuskreemile ma puudrit peale kanda ei soovita, siis on tulemus loomulikum.
Kuna ma töisel ajal eelistan, et mu nahk näeks välja veatu, siis see Avoni jumestuskreem on mul kasutuses vabadel päevadel kui ma nii väga ideaalsuse poole ei püüdle. Seega võib siit välja lugeda, et mina selle jumestuskreemiga veatut airbrushed tulemust saavutada ei oska.
Väiksemad iluvead katab kenasti, suurte põletikuliste punnide peitmiseks tuleks kindlasti kasutada muid abivahendeid.
Kokkuvõtteks - täiesti korralik toode, mida kindlasti kuni suveni edasi kasutan :)

5 comments:

  1. Kõik on suurepärane, aga seda fonti ja värvi on väga-väga-väga raske lugeda :( silmad väsisid lihtsalt ära poole teksti pealt.. Väike soovitus lihtsalt. Tee tekst näiteks jämedamaks (bold) .. oletan et kohe hulka kergem silmale ja meelele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuidas sulle nüüd tundub? kas font ja värv muutusid paremaks?

      Delete
    2. SUPER! :) Nüüd käin heameelega koguaeg lugemas ;)

      Delete