Thursday, October 17, 2013

My perfume collection part two: fall/winter favourites

Sügise, talve ja jahedate ilmade saabudes vahetub alati ka mu parfüümieelistus. Kuidagi märkamatult haaran külmal ajal ajati magusate, soojade, tummiste lõhnade järele.
Seekord räägin oma sügistalvistest lemmikutest, mida nagu ka eelmises postituses, on kokku viis.
1. Kõige uuem liige minu kollektsioonis, mis koheselt nimekirja tippu kroonima asus on 
Jo Malone Black Vetyver Cafe Cologne. Lõhna tipus on röstitud must kohviuba ja tsitrusviljade õlid, südames roheline pipar, koriander ja muskaatpähkel. Lõpunoodid panevad kõlama vetiver, viiruk, sekvoia, sandlipuu ja vanill. Selle lõhna iseloomustamiseks sobib minu arvates kõige paremini inglisekeelne väljend comforting - kargel ja külmal hommikul seda tummist lõhna peale piserdades hakkab ostemaid hea, soe ja mõnus :)
2. Escada Magnetism on ainus parfüüm, mille mulle on kinkinud meesterahvas :D See on rikkalik ja sekundiga äratuntav aroom, mida iseloomustavad tipus ananass, mustsõstar, melon, lichi ja punased puuviljad. Lõhna südames tuksuvad roos, magnoolia, jasmiin, freesia, basiilik, tüümian ja veel terve hulk komponente ning lõpunootideks on nagu ka eelmisel lemmikul sandlipuu, vetiver, muskus, karamell ja kašmiirvanill. Ühe parfüümi sisse on suudetud koguda niivõrd rikkalikult häid aroome, mistõttu pole üldsegi imekspandav, et mu käsi selle järele nii tihti haarab :)
3. Emporio Armani Remix Elle - kogu komplekti kõige "vängem" aroom, mis leiab tihtilugu kasutust just nädalavahetustel kui aktiivsemalt ringi liigun. Selle parfüümi tipus on pirn, tähtaniis ja jõhvikas; südames freesia, pojeng, magnoolia, vürtsnelk ja ristikhein. Põhjanootideks jällegi sandlipuu, muskus ning valge seeder.
4. Escada Island Kiss - väga magus ja soe lõhn. Selle tipus on magnoolia, mango, apelsin, passion ja vaarikas. Südames põksuvad hiibisk, punased puuviljad ja kibuvits ning põhjanootides jällegi muskus, sandlipuu ja hele puit.
5. Coty Ex'cla-ma'tion - kui ma selle pisikese pudelikese oma ühe lemmikuna pihku võtsin, meenusid mulle mu pubeka-aastad :) Tõepoolest, see lõhn on loodud aastal 1988 :)
Kuigi ma usun, et kõik mu lugejad on selle aroomiga tuttavad, avaldan siiski, mis peitub selles lõbusas pudelikeses :) Tipus aprikoos, bergamot ja virsik; südames jasmiin, maikelluke, roos ja võhumõõgajuur. Põhi moodustub ambrast, seedrist, kaneelist, muskusest, sandlipuust ja vanillist.

Nagu nende parfüümide nootidest võib välja lugeda, on neil kõigil kattuvad komponendid, mis ilmselt seletab ka seda, miks just need on minu kollektsiooni järgmised lemmikud.
Kas ka sinu eelistus on mõni minu sügistalvistest lemmikkaaslastest?


I always reach for warm and sweet scents come the fall/winter season. I find these perfumes very comforting - I always feel cozy after spritzing some of them on and the cold weather doesn't feel so harsh anymore :)
I listed my next favourite 5 perfumes starting from the one I reach for the most:
1. Jo Malone Black Vetyver Cafe Cologne
2. Escada Magnetism
3. Emporio Armani Remix Elle
4. Escada Island Kiss
5. Coty Ex'cla-ma'tion
All of these perfumes have musk, sandalwood and vanilla in them which explains why I reach so often for these amazing fragrances :)
If you are interested in my all time top 5 perfumes, please go and check out part one of my perfume collection blog-post :)

pic from here

5 comments:

  1. Mõnus lugemine! Ise olen kunagi kasutanud Island Kissi. Aga see mõnus hüüumärk, Coty Ex'cla-ma'tion, tekitas ka minus nostalgiat. Mu ülikooliaegne sõbranna ja toakaaslane kasutas seda kunagi- see "kunagi" oli ülbetel üheksakümnendatel.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aitäh!
      ülbed 90ndad, hahahaaa :D kui hea väljend!
      samal kümnendil piserdasin ka mina seda hüüumärki ohtralt peale, ilmselt lõhnas kogu klassiruum selle järele :D

      Delete
  2. Mulle hakkas huvi pakkuma see esimene lõhn, kust oleks võimalik seda saada? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. minuteada Jo Malone'i Eestis ei müüda, seega tuleb kasutada internetipoodide ning eBay abi.
      minu parfüüm on soetatud UK-st kohapealt :)

      Delete
  3. replica bags from korea hermes replica handbags y2i66e1n41 zeal replica bags read the article u8t88z5u07 bags replica ysl replica bags vancouver replica bags in uk fake gucci p4w63d1t81 zeal replica bags

    ReplyDelete