Sunday, February 10, 2013

Kuidas ma pintsleid puhastan / How I clean my brushes

Eile oli käes järjekordne hetk kui tuli hakata oma meigipintsleid pesema. Õnneks on mul pintsleid piisavalt palju, seega eriti tihemini kui kord kahe nädala jooksul ei pea ma seda vaeva ette võtma.
Mul on meigipintsleid 40 ringis, enamik neist Sigmalt, samuti Lancome'ilt, RealTechniques'ilt ja siis mõned üksikud erinevatelt muudelt firmadelt.
Alustame siis algusest:
1) mul on oma vanity'l eraldi tops, kuhu panen need pintslid, mida kasutanud olen. Kui see topsik hakkab juba täis saama, nagu esimesel pildidl näha, on aeg pesu ette võtta. Tihemini pesen kreemjate toodete pintsleid, erinevate puudriliste pintsleid pesen korra kuus.
2) pesemiseks on mul kolm abimeest: üks plastikust kolme eraldi osaga tops (mis on tegelikult beebide piimaasendaja konteiner :D ), Johnson's beebišampoon ja M.A.C.'i pintslipuhastaja. Kõigepealt panen igase topsi ossa tilga šampooni ja veidi vett ja lödistan oma pintsleid seebivees niikaua kui need puhtad on. Vajadusel kordan protsessi uue vee ja tilgakese šampooniga. Siis loputan pintslid seebiveest puhtaks ja valan topsi igasse ossa veidi M.A.C.'i pintslipuhastajat. Lödistan jälle niikaua kuni pintslid on puhtad. Loputan veel korra veega ja siis kuivatan pintslid õrnalt puhta rätikuga.
3) siis võtan välja oma Sigma Dry'n'Shape pintslite kuivatamise aluse/koti. Selles on erineva suurusega vahed, kuhu saab pintslid sisse panna ja need kuivavad vormi kaotamata.
Pintslid panen horisontaalsesse asendisse, sest vastasel juhul valgub vesi pintslite sisse ning pintslikarvad võivad lahti tulema hakata.
4) kuna tavaliselt võtan pintslipesu ette õhtuti, siis on hommikuks pintslid kuivad ja võib neid rõõmsalt jälle kasutama hakata :)
Viimasel pildil on siis peaaegu kõik minu pintslid näha... :)


So, once again it was time to clean my brushes. It's not my favourite way of spending my free time and luckily I have enough brushes to clean them in every 2 weeks.
1) I keep a separate dish on my vanity where I keep the brushes I've used. When it starts to get full (as on pic 1) , it's time for cleaning.
2) I use a little plastic container which is divided in three, Johnson's baby shampoo and M.A.C. brush cleanser. I first put some shampoo and water in the container, soak and move the brushes around, then rinse off the soap and pour some of the brush cleanser in the container. Soak my brushes in it until they are totally clean, rinse again and gently squeeze out the excess water in the towel.
3) then it's time for my Sigma Dry'n'Shape. I put all my clean brushes in it, lay it down horizontally and let them dry. Using this Dry'n'Shape pocket, my brushes dry without losing their shape.
4) I usually clean my brushes in the evening so by morning they are all clean and dry and I can start using them again :)
On the last pic you can see most of my brushes :)

No comments:

Post a Comment